Blåbärs Cheesecake!
Den här cheesecaken är lite annorlunda, men väldigt god! Det tar sin lilla tid att göra, men det är den värd!
Receptet:
Smeten:
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2tsk vanilgsocker
600 g cream cheese
2 och en halv dl kesella
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 och en halv till 2 dl blåbär (beroende på hur mycket man vill ha)
Botten:
300 g digestivekex (jag använde några kakor som jag och min vän florence bakade dagen innan, dom blev så pass hårda när dom stelnat så att vi inte kunde äta dom.)
Tillagning:
Sätt på ungnen på 200 grader.
Krossa kexen t.ex. i en mixer och se till att det bara är småbitar. Blanda sedan smulorna med smält smör.
Sprid sedan blandningen jämt i en teflonform. Förgrädda sedan botten i ungnen i ungefär 10 min. Låt den sedan svalna. Vispa philadelfia ost och kessal krämigt i en skål.
Blanda i strösocker, majsmjöl och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun så att den inte blir för mörk. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

(Lite sned bild)
Hoppas det går bra! /xx My!<3