Blåbärs Cheesecake!
Den här cheesecaken är lite annorlunda, men väldigt god! Det tar sin lilla tid att göra, men det är den värd!
Receptet:
Smeten:
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2tsk vanilgsocker
600 g cream cheese
2 och en halv dl kesella
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 och en halv till 2 dl blåbär (beroende på hur mycket man vill ha)
Botten:
300 g digestivekex (jag använde några kakor som jag och min vän florence bakade dagen innan, dom blev så pass hårda när dom stelnat så att vi inte kunde äta dom.)
Tillagning:
Sätt på ungnen på 200 grader.
Krossa kexen t.ex. i en mixer och se till att det bara är småbitar. Blanda sedan smulorna med smält smör.
Sprid sedan blandningen jämt i en teflonform. Förgrädda sedan botten i ungnen i ungefär 10 min. Låt den sedan svalna. Vispa philadelfia ost och kessal krämigt i en skål.
Blanda i strösocker, majsmjöl och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun så att den inte blir för mörk. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

(Lite sned bild)
Hoppas det går bra! /xx My!<3
Bakat lite kakor! - Schackrutor
Hejsan!
Idag har jag bakat lite kakor för er för att jag tänkte att ni kanske ville ha lite roliga grejer i bloggen! Det blev inte ett så avancerat recept, men men! Det blir bättre sen! ;)
Receptet:
4.5-5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g margarin eller smör
Smaksättning:
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Ungnstemp: 200 grader.
Blanda mjölet, socker och smöret. Dela degen mitt itu.
Blanda den ena degen med vaniljsockret och den andra delen med kakao.
Rulla sedan ut degen i fyra jämna längder. Lägg en ljus längd brevid en mörk längd i två lager.
Tryck sedan till lite lätt. Om ni vill, så kan ni låta längderna stå kallt en stund (t.ex. i kylskåpet).
Skär 1 till 1.5 cm tjocka skivor (som jag gjorde). Lägg sedan kakorna på en smord plåt eller en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ungnen i ca 10 min!
Lite bilder!
Degen.. mums!
Här var det varmt!
Skära..
Så här ser dom ut innan dom grillas!
In i ungnen!
Resultatet!
Hoppas det går bra och att ni gillar dom! Skriv om ni undrar något.
Lycka till! xx/My <3